Sukuseura haluaa lisätä yhteyksiä kaikkiin sukulaisiin

Tunnettu tosiasia on, että sukuseurojen toiminta kiinnostaa eniten sukujen seniorijäseniä. Mitä nuoremmista ihmisistä on kysymys, sitä vähemmän heitä on seurojen jäseninä. Kuusiston sukuseura ei ole tässä suhteessa poikkeus. Seuramme jäsenmäärä on pysytellyt 60 henkilön paikkeilla ja painottuu ikäihmisiin.

On sinänsä aivan luonnollista, että nuoremmilla kiinnostuksen kohteet ovat usein jossain sukuun liittyvien asioiden ulkopuolella. Sukuseuran näkökulmasta olisi kuitenkin silloin tällöin syytä saada yhteys mahdollisimman moniin suvun jäseniin. Tämän vuoksi on käynnistetty sukulaisten yhteystietojen kerääminen, jota tekevät hallituksen jäsenet yleensä kukin oman sukuhaaransa osalta. Yhteystietoina kerätään sähköpostiosoitteita, jotka ovat hyvä perusta nopealle ja vähän kuluja aiheuttavalle yhteydenpidolle. Edistyminen on tähän mennessä ollut vaihtelevaa, mutta todennäköisesti saamme kokoon pari-kolme sataa osoitetta.

Olet ehkä jo törmännyt pyyntöön toimittaa oman lähipiirisi sähköpostiosoitteita seuramme hallitukselle? Jos olet osoitteita jo toimittanut, kiitos siitä. Jos et vielä ole kuullutkaan asiasta, toimi nyt ja ilmoita tiedossasi olevat osoitteet kelle tahansa seuran hallituksen jäsenistä. (Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet löytyvät tämänkin lehden loppupäästä.) Myös puolisoiden ja lasten mahdolliset osoitteet ovat tervetulleita. Ilmoituksia voi täydentää milloin tahansa perästäpäin, eli ei ole syytä odotella ”täydellistä” oman osoitelistan valmistumista, vaan mieluummin ilmoittaa nopeasti ne osoitteet, jotka jo ovat tiedossa.

Osoitteiston ensimmäisiä käyttökohteita tulee olemaan kesän sukukokoukseen liittyvä tiedottaminen. Kokoushan on 13-14 päivinä kesäkuuta Helsingissä. Siitä kerrotaan enemmän toisaalla tässäkin lehdessä.

Otso Kuusisto
(pääkirjoitus Kuusistolainen n:o 13, maaliskuu 2015)

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s