Ei ne olleetkaan viimeiset

Sukuseuramme edellisen hallituksen puheenjohtaja Otso Kuusisto totesi viime Kuusistolaisessa, että uuden hallituksen ei tarvitse kokea paineita toiminnan pysyttämiseen tähänastisella vilkkaalla tasolla. Samalla kun hän siinä tulkitsi meidän vanhojen tuntemuksia, hän halusi epäilemättä houkutella uusia jäseniä hallitukseen: Ei ole tarpeen raataa niin, että hauska harrastus muuttuu ikäväksi velvollisuudeksi. Uusi hallitus suhteuttakoon yhdistyksen toiminnan oman jaksamisensa mukaan.

Otsikon olen lainannut Heikki Klemetiltä, joka oli jo luullut kirjoittaneensa muistelmasarjansa valmiiksi, mutta tuli sitten toisiin ajatuksiin. Näin tulimme nimittäin mekin, Kuusiston sukuseuran nykyinen hallitus, saatuamme palautetta seuran iäkkäiltä jäseniltä. ”Jaa että viiden vuoden päästä – se on kai sitten ohi minun osaltani!”

Yhdistyksen säännöt edellyttävät meiltä joka tapauksessa yleiskokousta tilinpäätöksineen ja toimintasuunnitelmineen joka toinen vuosi. Siksi uusi hallitus ensimmäisessä kokouksessaan päätti, että kokousten yhteyteen järjestetään aina jotakin yhteistä ohjelmaa, olkoon se sitten vaikka luontoretki tai konsertissa käynti. Kokouspaikat pyritään valitsemaan siten, että niihin olisi mahdollisimman helppo päästä eri puolilta maata, ja ohjelmasisällöt esteettömiksi. Vaikka sukuseuraan on ilahduttavasti liittynyt myös nuoria jäseniä, me vanhukset olemme enemmistö, eikä kukaan meistä tule vuosien mittaan nuoremmaksi.

Esiin heitettyjen ajatusten joukosta nousi ensi tapaamisessamme vahvimpana esiin Turku–Naantali-akseli. Sitä puoltaisi Naantalin musiikkijuhlien osuminen sopivasti sukukokoustemme vakiintuneeseen ajankohtaan. Otamme mielihyvin vastaan myös jäseniltä tulevia ehdotuksia. Seuraavaan Kuusistolaiseen mennessä toivomme saavamme valintamme tehdyksi.

Tuoreena puheenjohtajana haluan vielä kiittää Otso Kuusistoa, joka päättäväisesti ja idearikkaasti johti yhdistystämme neljän vuoden ajan. Otsosta saattekin lukea lisää jo tässä lehdessä. Hangon kokoukselle esittämäni kertomus Siirin vaiheista siirtyy seuraavaan numeroon. Siellä tapaamme lisäksi kunniajäsenemme Erkki Nickulin sekä pienen tauon jälkeen myös nuoren kuusistolaisen.

Anu Karlson

(Pääkirjoitus Kuusistolainen no 18, lokakuu 2017)

Kuva: Anu Karlson esitelmöi isoäidistään Hangon sukukokouksessa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s