Helsinki 2015

KUUSISTON SUKUSEURAN SUKUKOKOUS 2015

Keskiössä Elli Kivimäki

 

Hietaniemen hautausmaalla (kuva Outi Lippu)

Hietaniemen hautausmaalla (kuva Outi Lippu)

Kaunis ja aurinkoinen sää suosi sukukokouslaisia Helsingissä, kun kokoonnuimme sukukouksen aluksi Hietaniemen uudelle hautausmaalle kunnioittamaan Elli ja Toivo Kivimäen muistoa. Puheiden jälkeen sukuseuran puheenjohtaja Otso Kuusisto laski kauniin sinivalkoisen kukkakimpun yhteislaulun saattelemana heidän haudalleen.

Varsinainen sukukokous 2015 pidettiin Hotel Crowne Plazan kokoustilassa . Kokouksen avasi hallituksen puheenjohtaja Otso Kuusisto. Puheenjohtajaksi valittiin Esko Pulli, sihteeriksi Outi Lippu ja pöytäkirjan tarkastajiksi Anu Karlson ja Erkki Nickul. Kutsut oli lähetetty Kuusistolainen –lehdessä hyvissä ajoin. Läsnä oli 28 suvun jäsentä, joista 27 oli sukuseuran jäseniä. Hallituksen laatima työjärjestys hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. Esko Pulli luki toimintatarkastuskertomuksen. Erkki Nickul esitteli tuloslaskelman ja taseen. Toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ja hallitus sai vastuuvapauden.

*****************

 

Tässä muutama poiminta Kuusiston sykuseura ry:n toimintakertomuksesta ajalta 15.6.2013-12.6.2015:

Tapahtumat toimintakauden aikana:

Kausi alkoi varsinaisesta sukukokouksesta Kotkassa 15.-16.6.2013. Se vietettiin Viktor Woldemar (Volde) Kuusiston jalanjäljissä jälkeläisensä Antti Ruotsalaisen luotsaamana.

8.2.2014 teimme taideretken Akvart-Galleriaan Taka-Töölöön, jossa meidät otti ystävällisesti vastaan Otso Kuusiston puoliso Liisa Kuusisto, joka on aktiivisesti mukana gallerian toiminnassa.

Maaliskuussa 2014 julkaistiin Esko Pullin suunnittelema sukuseuran logo ja omat nettisivut. Nettisivuilla kerrotaan suvusta ja sukuseuran tapahtumista ja sieltä löytyy Kuusistolaisen artikkeleita aihealueittain ryhmiteltyinä.

10.5.2014 olimme Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertissa Helsingin Musiikkitalossa, jonka kapellimestarina oli Peter Ettrup Larsen ja solistina Taavi Oramo. Ohjelmassa oli Veljo Tormisin Alkusoitto ja Carl Nielsenin Klarinettikonsertto ja V sinfonia.

31.1.2015 olimme taas Sibeliusakatemian sinfoniaorkesterin konsertissa Helsingin musiikkitalossa. Sibelius-juhlavuoden avajaiskonsertin johti Jan Söderblom. Solisti Kasmir Uusitupa esitti Sibeliuksen viulukonserton. Lisäksi kuultiin Väinö Raition Kuutamo Jupiterissa ja englantilaisen Gustav Holstin Planeetat.

Kuusistolainen-lehti ilmestyi toimintakauden aikan neljä kertaa.

Hallitus:

Kotkan sukukokouksessa 2013 valittiin sukuseuralle uusi hallitus: Otso Kuusisto (pj.), Anu Karlson, Tuulikki Närhinsalo, Erkki Nickul (rahastonhoitaja), Anu Ranta, Antti Ruotsalainen ja Outi Lippu (siht.).Hallitus on pitänyt toimintakautensa aikana kuusi kokousta.

Jäsentilanne:

Uusia jäseniä on liittynyt sukuseuraan: Antti Kärki, Jan Kettula, Timo Närhinsalo, Maisa Kuusisto, Olli Mäkelä, Päivi Kuusisto, Esko Ruotsalainen, Kati Liedevaara, Kaisa Erola, Sini Nyqvist, sekä Mikko, Antti ja Heikki Ranta ja vielä sukukokouksen alla Birgit Korte.

Suruksemme joudumme toteamaan, että kauden aikana jäsenistämme ovat poisnukkuneet Pirkko Hyvönen, Kirsti-Kaarina Kuusisto, (kunniajäsen), Tellervo Kuusisto (perustajajäsen) sekä viimeksi Maija Kuusisto.

Jäsenmäärä on nyt 64, joista yksi kunniajäsen (Esko Pulli), yksi kannatusjäsen ja kaksi nuorisojäsentä.

Sukuseuran taloudellinen tilanne on vakaa.

**************

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen: jäsenmaksut pidetään ennallaan (15 €), paitsi alle 40-vuotiaitten jäsenmaksun suuruus on 0 €. Tavoitteena on saada seuran jäseniksi lisää nuoria suvun jäseniä. **************

Kuusiston sukuseura ry:n toimintasuunnitelma 2015-2017

Uusia jäseniä pyritään edelleen hankkimaan pitämällä yhteyttä lähisukulaisiin ja muihin kohdalle osuviin kuusistolaisiin, sekä kehittämällä yhdistyksen toimintaa yhä monipuolisemmaksi.

Hallitus toimittaa Kuusistolainen-lehden muodossa ilmestyvän jäsentiedotteen vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Vuoden 2011 sukukirjaan painettua jäsenluetteloa päivitetään ja ylläpidetään seuraavan laitoksen toimittamiseksi lähivuosina.

Sukulaisilta pyritään hankkimaan kaikki mahdollinen tieto olemassa olevasta Kuusiston sukuun liittyvästä arkistomateriaalista. Tätä materiaalia pyritään myös kartuttamaan esimerkiksi iäkkäiden suvun jäsenten haastatteluilla ja niiden arkistoinnilla.

Valmistellaanseuraavaa sukukokousta, vuorossa on Siiri Voipion sukuhaara.

Kuvassa uusi hallitus. Vasemmalta Anu Karlson, Auli Saarivaara-Vartiainen, Tuulikki Närhinsalo, Jorma Puustinen, Outi Lippu, Otso Kuusisto ja Anu Ranta (kuva Liisa Kuusisto)

Kuvassa uusi hallitus. Vasemmalta Anu Karlson, Auli Saarivaara-Vartiainen, Tuulikki Närhinsalo, Jorma Puustinen, Outi Lippu, Otso Kuusisto ja Anu Ranta (kuva Liisa Kuusisto)

Sukuseuran uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin uudelleen puheenjohtajaksi Otso Kuusisto. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Anu Karlson, Outi Lippu (sihteeri), Jorma Puustinen (uusi), Tuulikki Närhinsalo, Anu Ranta, Auli Saarivaara-Vartiainen (uusi). Rahastonhoitajaksi valittiin hallituksen ulkopuolelta Erkki Nickul. Toiminnantarkastajaksi valittiin uudelleen Esko Pulli ja varalle Antti Ruotsalainen.

**************

Virallisten asioiden jälkeen Unnukka Outinen kertoi Elli Kivimäen (1890-1975) kiehtovasta elämästä. Unnukan esitys antoi hyvin elävän, inhimillisen ja omakohtaisen kuvan Ellistä. Valokuvat täydensivät hienosti kokonaisuutta. Esitys on luettavissa lehdessä numero 14 ja myös nettisivuillamme.

Timo Närhinsalo taas kertoi Ellin puolison Toivo Kivimäen (1886-1968) merkityksestä Suomen politiikassa. Kuulimme elävää ja mielenkiintoista historiaa. Ehkä saamme tämänkin esityksen luettavaksemme Kuusistolaisessa!

Matti Närhinsalo ja Eira Karlson (kuva Liisa Kuusisto)

Matti Närhinsalo ja Eira Karlson (kuva Liisa Kuusisto)

Tästäkään sukutapaamisesta ei puuttunut musiikkiesityksiä. Eira Karlson (viulu ja fiideli) ja Matti Närhinsalo (huilu) esittivät Tuulikki Närhinsalon sovittaman Taneli Kuusiston Romanssin, Francisco Landinin Ecco la primaveran sekä Piae Cantiones-kokoelmasta kappaleen Tempus adest floridum, Niityt kaikki kukkii taas.

Esitelmät synnyttivät vilkasta keskustelua, jonka jälkeen sukukokousväki siirtyi kahvittelemaan ja vasta valittu hallitus piti järjestäytymiskokouksen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Anu Karlson.

Tauon jälkeen kuusistolaiset kokoontuivat illalliselle tyylikkääseen ja viihtyisään Royalsaliin. Väki hakeutui pöytiin, tietysti läheistensä kanssa, mutta tuli varmasti tutustuttua uusiinkiin sukulaisiin.

Kokousvieraita Kalliolinnantiellä (kuva Outi Lippu)

Kokousvieraita Kalliolinnantiellä (kuva Outi Lippu)

Sunnuntaina, 14.6. runsas joukko kuusistolaisia kokoontui Mannerheim-museolla. Kiersimme erinomaisten oppaiden johdattamina marsalkan viihtyisässä kodissa, ja kertasimme Mannerheimin elämää ja Suomen historiaa. Museokäynnin jälkeen kävelimme Kalliolinnantiellä Kivimäen perheen asuinympäristössä Unnukan vielä muistellessa aikaa, jolloin hän asui Kivimäen perheen luona. Sieltä sitten hajaannuimme kuka minnekin.

Kokouspaikan järjestelyistä on syytä kiittää Tuulikki Närhinsaloa ja Anu Karlsonia, KIITOS! Voimme vilpittömästi todeta, että paikka oli erinomainen, ruoka maistui ja järjestelyt pelasivat. Muukin ohjelma oli mielenkiintoista ja oli kiva tavata sukulaisia.

Tapaamisiin Hangossa!

Anu Ranta

 

Advertisement