Sukuseura tienhaarassa

Sukuseuramme on toiminut vuosikausia vilkkaasti. Se on saanut aikaan paljon enemmän kuin sukuseurat yleensä.  Suurimmat aikaansaannokset ovat olleet sukukokous joka toinen vuosi ja Kuusistolainen-lehti 2-3 kertaa vuodessa. Huomattava aikaansaannos on myös seuran nettisivusto. Nyt kun Hangossa kokoonnutaan Siirin sukuhaaran merkeissä, on kaikki sukuhaarat käyty läpi. Miten tästä eteenpäin?

Sukuseuran perusti joukko aktiivisia sukulaisia, joista monia asia oli kiinnostanut jo ennen seuran perustamistakin. He muodostivat muun muassa seuran hallituksen. Tämä joukko oli kohtuullisen iäkäs jo seuraa perustettaessa. Nyt kun vuosia on kulunut, osa heistä on lopullisesti poistunut joukostamme ja eräät muut väistyneet, kuten luonnollista on. Eräät edelleen aktiivisetkin harkitsevat vetäytymistä, myös allekirjoittanut. Hallituksemme on toki täydentynyt uusillakin jäsenillä, mutta nyt saattaa syntyä tilanne, jossa uusia innokkaita hallitusjäseniä voi olla vaikea löytää.

Jos Hangon kokouksessa saadaan aikaan toimiva hallitus, asiat ovat kunnossa. Se hallitus etsii itselleen sopivat toimintatavat eikä sen kummempaa. Mutta entä jos näin ei käy? Tiedossa on monia sukuseuroja, joiden toiminta tällaisessa tilanteessa vajoaa epämääräiseen tilaan eikä lopulta enää tiedetä, onko seuraa enää olemassakaan.

Olisi joka tapauksessa hyvä, että seuralle saadaan toimiva hallitus. Jos nykyinen toimintatapa tuntuu liian raskaalta, voisi seura olla edelleen käytännössäkin olemassa, jos tahtia hiljennetään. Kun kaikki sukuhaarat on nyt käyty läpi, voisi seuraava sukukokous olla vaikkapa viiden vuoden päästä. Jos Kuusistolainen-lehti ilmestyisi esimerkiksi kerran vuodessa, säilyisi siten kontakti seuran jäsenten kesken. Tässä tilanteessa korostuu myös nettisivustomme merkitys. Sivustolla on ainakin kaksi tärkeää ominaisuutta: 1) Sinne viety aineisto ei huku siten kuin paperille painettu aineisto, joka unohtuu pöytälaatikon pohjalle tai siirtyy jätepaperikeräykseen. 2) Nuoremmat sukupolvet tykkäävät surffailla netissä.

Odotan vilkasta mielipiteiden vaihtoa asiasta. Myös ilmoitukset halukkuudesta osallistua hallitustyöhön (joko uutena tai vanhana jäsenenä) ovat erittäin tervetulleita.

Ja sitten vielä toiseen asiaan: Seuran rahastonhoitaja on nyt Auli Saarivaara-Vartiainen. Kiitämme edellistä rahastonhoitajaa Erkki Nickulia hänen työstään tässä tehtävässä.

Otso Kuusisto

(Pääkirjoitus Kuusistolainen n:o 17, maaliskuu 2017)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s